Vem jagär utan dina andetag

Igår blev det inget inlägg. Hittade inga ord helt enkelt. Det finns inte fler ord idag, men känns som man landat lite i det hela. Jag har fortfarande svårt och förstå att han valde avsluta sitt liv och det kommer jag nog alltid ha.

Försökte hitta en låt och lägga upp igår, men började lyssna på kent (de hjälper alltid vid svåra stunder) via youtube och så kom denna upp. Den fina fina låten som alltid varit mig varm om hjärtat, men som blev extra betydelsefull när mor gick bort.

Så tårarna börja rinna då de spela denna versionen på avskedsturnén. Och det var som alla de veckorna bara föll över mig, mor blev dålig den helgen jag såg kent live för sista gången .Men så skönt att tårarna kom och att jag lät dem komma. Jag har varit duktig på stänga inne det.

Fuck cancer säger jag bara. Jag funderar fortfarande på vem jag är utan dina andetag.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TfE9-9u9FvI]

100% sjuk

Har hela helgen gått runt och frusit. Jag har förnekat att jag är var väg och på sjuk. På kvällen tog jag tempen, 37,8. Då säger sambon, du är inte 100% frisk. Varpå jag, inte 100% sjuk heller. Hade hoppats kunna sova bort det, men vakna med feber. Har mest sovit idag, så hade inte funkat jobba, hade aldrig åkt dit med feber, där går gränsen! Så ja nu är jag 100% sjuk, febern har dock gått ner (kan dock vara all Alvedon jag stoppat i mig med), så får stanna hemma imorgon med. Hoppas kunna jobba på onsdag igen!

Nu när jag mår lite bättre har jag tänkt på hur det känns att vara hemma och vara sjuk utan och ljuga om det. När jag menar att ljuga om det så tänker jag på min psykiska ohälsa ibland gjorde att jag behövde vara hemma för ladda batterierna, för de var helt slut. Och då var det svårt och vara ärlig och säga det så det har blivit en hel del hittepå sjukdomar genom årens lopp.

Om jag skulle drabbas igen, skall jag försöka vara ärlig mot mig själv och mot andra att det är den psykiska ohälsan som spökar. Om inte vi som är drabbade är ärliga, hur skall samhället kunna hjälpa oss och bli bättre på hantera psykisk ohälsa?

Sen måste jag bara fråga dig, hur ser du på att blogga och använda social medier när du är hemma och sjuk? Jag brottas lite med det men försöker släppa det.


Bild hämtad på pixabay