Spapool

Vår första sommar i huset så köpte vi en pool den veckan det typ var sommarvärme. Andra året kom den med upp men vi använde den knappt, så vi sålde den och konstatera att det är inte lönt med pool.

I maj så hälsa jag och Hugo på hos svägerskan. Hon hade köpt en spapool, men uppvärmning till 40 grader och bubblor. Jag blev såklart sugen. Men gick och fundera ett tag. Sen blev det ett köp mot att jag fick sköta allt med rengöring, klor osv.

Nu har vi väl haft den i två månader och vi ångrar inte vårt köp. Den är väl använd. Så skönt denna varma sommar och skönt och hoppa ner där en kylig kväll (inte för de varit många men ändå).

Kan varmt rekommendera ett inköp av Lazy pool spa. Det är perfekt att den går och värma upp, bra om det skulle vara en mindre varm sommar, så kan man bada ändå. Till våren skall vi lägga trall där vi har poolen för det skall bli extra mysigt och slippa allt gräs i poolen.


Cancerversionen av mor

Det var inte bara kul i söndags 

När vi står på rixfm festival kommer en kvinna gåendes längre bort och tiden stannar upp. Där kommer ju mor. Ja det händer jag ser henne då och då. Ja inte just henne då, utan personer som påminner om henne.

Och det är så smärtsamt. Jag fick blinka flera gånger för denna gången var jag säker på det var hon. Jag ville springa dit och gripa tag i henne men mina ben bar mig inte dit, det kändes som betong. Jag ville fråga varför hon lämnade oss och tro att hon dog och då ha mage och komma till samma stad som jag bor i?!

Men ja, det var ju inte hon, men detta var skrämmande likt mor, cancerversionen av mor. Det är tyvärr den som etsat sig fast på hjärnan. För hur jag än vill så var den en del av vårt liv tills cancern till slut tog henne i från oss.

Kvinnan satt inte kvar så länge på sin stol längre fram och jag kunde fortsätta ha kul. För det är det mor med hade velat.


Min kravlösa lilla miniblogg

Igår var svärfar här och hjälpte oss och sätta upp en carport. När han åkte tog han med sig Hugo. Så vi drog in till stan för se på rixfm tillsammans med en tjejkompis till mig. När jag och sambon gick för hitta lite mat sprang vi på två vänner till honom och de var på väg till bishop. Så vi hängde på dit och åt. Sen stack jag och Annika till stora torg och E stannade kvar med sina vänner. När vi kom till torget sprang vi på andra goda vänner direkt så vi stanna där hos dem.

Så idag är jag home alone. E är på jobbet och Hugo på lite semester från oss. Han skall stanna där till onsdag. Jag kände jag behövde ha lite tid för mig själv och han lite tid utan mig/oss. Kommer sakna ihjäl mig efter honom redan ikväll, men det är nyttigt för oss båda.

Man kan undra vad jag skall fördriva tiden med. Kanske skall satsa på bli storbloggare? Nja, den tiden är förbi då det fanns ett litet sug att bli stor. Nu är jag nöjd med min kravlösa lilla miniblogg. Jag kommer säkert producera fler inlägg än vanligt, men vänj er inte för mycket vid det. För det lär minska när minimänniskan är hemma igen. Jag skall försöka börja läsa alla böcker jag köpt hem. Och säkert fixa lite på huset, har lite och måla.

Nu kurrar magen så dags och fixa lunch!

Skyltsöndag #168

Ja det kan man ju undra? Hade ju varit lite roligt om svaret hade suttit där också. Någon som vet?

I samma affär sitter detta på frysboxen. Jag vet inte hur det är med er, men jag brukar inte få för mig och vilja ställa mig uppe på dem? Den andra gissar jag är för de som arbetar där om de skulle få total sinnesförvirring och glömma bort att tunga lådor inte kan ställas på tunt glas.

Ja veckans röda lilla tråd är mataffär

Sömnapné

Igår hade vi tid inbokat för ett besök på ÖNH med Hugo. Han har haft problem med både öroninflammation, tjocknäsa och halsfluss ett par gånger nu, så barnläkaren på vc tyckte vi skulle få en remiss dit.

Efter en noga undersökning konstatera läkaren att Hugos mandlar är förstora. Frågan var om de skulle bort helt eller bara en liten bit. Det fundera han på medan vi fick göra hörselprov. När vi kom tillbaka hade han bestämt sig för ta bort dem helt samt rensa bakom näsan. Hugo snarkar, sover med munnen öppen, dreglar och har troligen sömnapné på grund av mandlarna är för stora. Det diskuterades även rör i öronen, men vi avvaktar med det för det har läkt ut bra på honom och kanske kan mandlarna störa även öronen. Så det får tas ställning till det senare. Han har troligen haft vätska bakom trumhinnan tidigare så när det släppte så hör han ljud som han skall igen, vilket gör han reagerat så kraft på höga ljud. Skönt när det är på det hållet istället.

Blir så arg för allmänspecialisterna på VC inte kunde tittat ungen i halsen och sett att mandlarna var förstora och inte bara konstatera att ungen är förkyld och jag en nojig mamma. Nästa vecka skall vi till barnmottagningen för låg temp och lågt socker. Kanske är mandlarna orsaken till det med? Vi får väl se. Jag funderar på om vi skall anmäla läkarna för de inte undersökt Hugo ordentligt, han hade kunnat sluppit mycket lidande om de bara gjort sitt jobb.

Hugo fick välja en leksak hos ÖHN läkaren och valde denna fina sköldpadda. Sen fick han välja en till efter hörselprovet.