färdiga med vara gravida och föda barn.

Lata dagar i solen?

Ja det skulle man kunna tro. Men ikke. Jag gräver och gräver. Imorgon ska det läggas plattor runt friggeboden. Kommer bli snyggt.

Vi sa vi skulle renovera mindre och ge oss mer tid som par. Tja, det gick väl sådär. Vår ursäkt är att vi i alla fall renoverar tillsammans mer nu än innan.

Frågan är hur mycket vi ser E i helgen. Han blev med motorcykel idag. Nästa 4år efter han körde och välte med förra. Då var vi gravida i v 7 (Jag satt ej på motorcykeln). Motorcykeln blev skrot men Erik klara sig med lite skrapsår på armen.

I stället för ny MC blev det en Emmaljunga vagn. Han har pratat ett tag om att köpa ny. Härom dagen var han och provkörde denna och då skämta jag med honom, du kan ju säga direkt att du vill ha en ny Emmaljunga.

Men nej. Vi är färdiga med vara gravida och föda barn. Vi produkter gärna MC:n, Hugo får vänta innan han kan åka med och jag får följa med när tillfälle ges.

Ett besök på barnakuten

Vår lilla prins ❤

I morse hände det vi hade hoppats inte skulle hända igen. Hugo hade låg temp.

För att göra en lång historia kort så hade han låg temp första gången i februari och sedan har han haft det tre gånger till. När vi varit till vårdcentralen har han fått upp tempen och de mer eller mindre tyckt jag varit en nojig mamma.

I slutet av maj fick vi träffa barnläkaren på bvc och då hade vi själv en teori om lågt blodsocker. Och barnläkaren gick på samma linje. Hon skulle prata med några kollegor på barnmottagningen för se om de hade någon annan teori.

När vi gick därifrån hade vi en plan för hur vi skulle agera om det hände igen. Då skulle vi åka in akut och be de ta ett blodsocker. Veckan efter ringde hon upp oss och så att läkaren på barnmottagningen trodde samma och att ett annat prov med skulle tas. Båda skulle skriva in "ordern" i hans journal så det kom upp direkt.

I morse var tempen nere på 35,5 och han var knappt medveten. Vi får raka vägen till akuten och fick komma in direkt och de tog snabbt blodsockret som låg på 2,4 sedan tog de ett prov på kolesterol som för iväg på labbet. Sen fick han saft, dextosol, smörgås och glass. Han blev verkligen bortskämd av personalen och de var så fantastiska med honom (och oss). Blodsockret steg till 6,1 och till slut även hans kroppstemperatur. Vi fick åka hem när läkaren berättat att det andra prover hade för höga värde. Hon skulle skicka remiss för vidare utredning. Och så så hon det var viktigt att han fick något i sig innan lade sig om han ätit dåligt under dagen.

Det är en pärs och se honom i det tillståndet. Men så skönt och äntligen få det svart på vitt. Nu vet vi vad vi kan göra så länge tills tiden kommer för ev utredning.

Att handla med barn

Så här såg vi INTE ut på maxi idag! Att handla med barn går ibland lätt som en dans och ibland åt helvete som idag.  Vid mejeriavdelningen fick jag nog, barnet och varorna i hans lilla kundvagn åkte i min vagn och sedan hade jag en illvrålande unge resten av handlandet.

Kontentan av dagens besök på @icamaxikristianstad

*Vi har avskräckt par som ev funderat på skaffa barn att vänta lite till eller rent av skippa det.
* Föräldrar med barn mindre än Hugo har fått se vad som komma skall
* Jag har fått menande leende från andra föräldrar som visa att jag vet hur det är
*Man kommer snabbt fram med vagnen med en tjutande unge för alla flyttar sig snabbt ur vägen

Tippar med hjärtat

Det här med säga innan matchen börjar hur det går är jag vanligtvis totalt sämst på. Jag tippar med hjärtat istället med hjärnan.

Men till detta VM vet jag inte vad som hänt. Första matchen tippa ja 1-0 till Sverige och det blev det.

Och gårdagens match tippa jag 2-1 till Tyskland. Och surt som tusan blev det så med.

Har jag börjat tippa med hjärnan eller är det slumpen?  Vi får väl se om jag tippar rätt mot Mexico.

Brukar du tippa matcherna innan?