Vara själv hela helgen

Nej jag har inte frysit ihjäl. Och värmen håller sig kvar inomhus.  Och det är fredag och helg. Det blir en spännande(?) upplevelse. Jag skall vara själv hela helgen. Första gången sedan jag flyttade.  Min tanke var fly. Men jag måste sluta fly. Jag måste vänja mig vid att det är så här det är.
 
Att vara ensam är svårt. Men jag har inte haft någon ångest sedan i söndags kväll, och efter mycket tårar, toabesök (utan detaljer) och ett samtal med far så gick det över. Jag lät det komma och jag är stolt över mig själv.  Jag har klarat veckan ganska bra. Jag har sovit dåligt och varit trött och ja jag har fällt en del tårar. Men jag har överlevt utan Hugo. Men jag saknar honom och på söndag kommer han till mig igen. Och då har jag klarat första veckan utan Hugo.
 
Men till dess skall jag julpynta, dammsuga bilen så den nya bilstolen kan sättas in, försöka sälja den gamla bilstolen ( ingen som behöver bilstol nr 2 med isofix?) Tja, det blir väl en del handboll på TV med och så skidor såklart.  Gillar att vintersäsongen kickat igång.
 
 

Kallt inne - Kallt ute

 
 
Ja här sitter jag och huttrar. Fast inte lika mycket som när jag kom hem strax efter 17.  Vilken "tur" jag valde köpa en termometer just idag. Jag hade i och för sig märkt att det var kallt här ändå. Men nu fick jag det svart på vitt att det inte ens var 16 grader i lägenheten.
 
Så det var bara och ringa jouren. Och 20minuter senare var de här med två värmefläktar. Så nu börjar värmen stiga igen. Förhoppningvis är det bara något strul med elementen. Men jag överlever natten i alla fall som vi sa. Sen skall de göra mer vid elementen än vad de gjorde nu i kväll.
 
Jag är i alla fall helnöjd med servicen. Kanon fastighetsbolag. Så nu myser jag med mina fläktar, filt, tända ljus och en kopp varmt te. Och tänker att det är tur Hugo är hos sin pappa så han slipper detta i alla fall.
 
Det må vara kallt inne, men det är mer kallt ute.
 
 

Inte mått superbra

Ja, man skulle kunna tro att jag slutat blogga. Inläggen duggar inte direkt tätt här inne. Men det har sina förklaringar. Jag har inte mått superbra. Så orken har inte funnits till bloggen, knappt ens Hugo och ännu mindre mig själv.

Jag har ju jobbat med mig själv via kbt:n att jag inte skall stänga inne känslorna, men jag har delvis gjort det, för jag inte orkat känna allt fullt ut. Vilket också får sina konsekvenser. Men i söndags när vi kom hem från far, jag och Hugo kände jag bara att vad håller jag på med?

Jag kände att jag orkar inte må som en bergochdalbana längre. Jag bröt ihop på jobbet, jag och min kollega satt en timme och prata och jag fick ur allt. Återigen tack alla övriga kollegor som tog våra elever under den tiden.

Jag har lovat både Ida som jag jobbar närmst med och far att gå och prata med någon, bara för få ut allt. Tror det kan vara bra. Men efter mitt lilla bryt i måndags har det känts bättre och lättare. 

Och igår kom äntligen soffan. Den kom tidigare än beräknat och det tackar man aldrig nej till. Matbordet kom också hemlevererat.  Tänk vad en soffa kan göra för hemkänslan. Lägenheten känns mer hem nu. Och på lördag kommer vi få upp lite lampor och tavlor och då kommer det kännas ännu mer hem. 

Nu skall jag vara mer rädd om mig själv. Mår inte jag bra, påverkar det Hugo. Och jag har inte haft ångest sedan mitt bryt, det är ett gott tecken på jag tagit tag i det som ger och skapar ångest. Och jag känner mig som en bra mamma igen när det dåliga samvetet inte griper tag i mig.

Min kollega sa något klokt. Vi vet båda att regler och tydliga gränser är bra och vi jobbar stenhårt med det med våra elever. Men varför tvivlar vi som mammor på det när det kommer till våra egna barn?

Tung och jobbig vecka

Förra veckan var en tung och jobbig vecka. Det är en omställning att flytta till nytt,  att inte känna sig hemma, att inte få träffa sitt barn som vanligt, att inte kunna njuta 100% när man har sitt barn för man vet att snart är han borta igen vilket skapar ångest. 

Därför var det skönt att åka till Ystad hela helgen. Att vila och ladda upp batterierna för kommande vecka.  Vi var och demonstrerade, vi vill inte ha fler kristallnätter, vi var i en inredningsbutik och kikade och gick på bio och såg bohemian rhapsody och den var så bra! Söndagen såg vi slutspurten av allsvenskan.  Innan jag styrde bilen till lägenheten.

Nu har jag haft Hugo några dagar och nu är han hos sin pappa. Imorgon skall jag till ikea och köpa sånt jag saknar och sedan är det fredag och då hämtar jag Hugo och har honom hela helgen.

Detta systemet vi har nu är egentligen både bra och plågsamt. Skönt för man får träffa Hugo varje vecka. Men man måste skiljas oftare. Och tiden blir så kort ( vi kör 2 + 2 + 3 just nu). Tanken är varannan vecka sen, men jag är nyfiken på hur ni andra separerade gjort. Under förutsättning att båda parter är iblandade och vill ha sitt barn lika mycket.


Ovant men okej

Då är flytten avklarad. Det gick bra i lördags. Hugo hjälpte till och bära och han njöt av och få allas uppmärksamhet. Det kändes lite tomt när det bara blev jag och Hugo kvar. Ångesten gjorde sig påmind direkt. Men jag är glad jag hade Hugo, annars hade det nog känts ännu värre. Söndagen var med ganska jobbig med mycket ångest. Men Hugo lekte fint, men jag var ingen bra mamma. Men det får vara så. Hugo verka ändå nöjd med livet. Han har somnat i sin nya säng båda nätterna, men kommit in till mig strax efter midnatt. Vilket gjort han sovit som en stock, man jag sovit som en kratta. Både för det är mycket i huvudet och för han sparkar till mig, eller lägger sig nära. Alltid haft svårt och samsova. Men för det mesta sover han hela nätter, men nu när allt är nytt får man räkna med att det blir så. Igår lämna jag honom på förskolan. Och oj vad mitt hjärta gick sönder då. Att säga hejdå då var svårt, men jag höll det inom mig tills jag satte mig i bilen, då brast det och oj vad jag grät.  Kom till jobbet och grät ännu mer. Igår var jag riktigt låg och jag fasa för gå hem. Jag var glad för jobba till 17. Men när jag väl kom hem, så kändes det ändå rätt okej. Jag prata lite med far, åt, titta på tv och svara på lite kommentarer och  avsluta med och se en film. Inatt har jag sovit som en stock, så idag har jag varit piggare och mått bättre. Idag känns det okej och vara själv.  Det är ovant men okej. Det kommer ta tid och vänja sig och vid att inte träffa Hugo alltid. Men det känns ändå okej. Och imorgon efter jobbet hämtar jag hem min lilla prins.

Denna vyn hade jag i morse från mitt vardagsrum20181106_070202