Medicin eller inte medicin?

​Min psykolog säger att jag stänger ute mina känslor. Och det är jobbigt och höra sanningen. För hon har helt rätt.  I samma veva jag börja på kbt:n höjde jag min setralin ( antidepressiv och ångestdämpande) eftersom det ökade min ångest. Vilket inte är så konstigt när man drar upp allt på ytan.

Jag har till exempel inte alls pratat med E (min sambo som gärna vill hålla sig utanför bloggen) om min oro, min ångest och mina känslor. Jag har stängt in min sorg efter mor för det är jobbigt. Det blir så verkligt annars. Och jag vill nog inte riktigt det. Eller jag vill inte det skall vara verklighet. Men så är det tyvärr.

Därför börja jag på senaste mötet fundera över min medicin. Min psykolog kan inte ge mig några råd kring det, utan hon menar det är upp till mig.  Jag tror det har varit bra och äta den en tid nu och under behandlingen. Men jag har idag och i framtiden fler verktyg på hur jag skall styra undan oron och därmed undvika ångest. Därför funderar jag på att sluta med min medicin och eventuellt be om någon jag kan ta vid behov istället när jag har mycket ångest.

Jag har ätit medicin sedan mor gick bort. När jag bytte till setralin i november från citalopram så börja jag känna igen och jag tycker jag tappat det lite när dosen höjdes (på min egen begäran)

Imorgon skall jag träffa min läkare så då skall jag lyfta detta med henne. Klart jag är rädd för vad effekterna blir, men inget är för evigt, funkar det inte utan medicin så får jag börja igen. Ingen är perfekt och att göra fel val/beslut ibland skadar inte. Så jag försöker inte oroa mig över detta.

Om ni gillar inlägget klicka på ♥ nedan så gör ni min dag
9 kommentarer


VälkommenJohanna heter jag och är född 1982, mamma till Hugo, 2015. Jag arbetar som lärare i särskolan och bor i Kristianstad


Bloggen kommer bestå av:


Psykisk ohälsa, handboll, mitt arbete, livet som ensamstående mamma och mitt fotograferande.


Kanske inte just i den här ordningen.


För eventuella samarbeten kontakta mig: enplatsisolen747@gmail.com
InstagramKategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Annie


Sök i min bloggRSS 2.0